Καφεδάκι με...Διαβατινούς Λουκουμάδες από κέικ μπανάνας
Διαβατινός Σεφ 👉...
Συστατικά:
- 2 μπανάνες πολύ ώριμες, σε κομμάτια
- 65 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, κοφτή
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 150 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 600 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική - 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
- παγωτό σοκολάτας για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπανίσια υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας
- και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα, προσοχή δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (10 * 20 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
- Ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
- Αφού κρυώσει καλά το κέικ μας κόβουμε σε φέτες πάχους 4 εκ. Κάθε φέτα την κόβουμε σε 9 ίσα κυβάκια περίπου 4 εκ.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και με το μαγειρικό θερμόμετρο υπολογίζουμε να φτάσει 180 ° C το λάδι.
- Βάζουμε σε ένα πλατύ σκεύος την κανέλα και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν πιάσει θερμοκρασία το λάδι μας ρίχνουμε σε δόσεις τα κυβάκια μας και αφήνουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά.
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα αφαιρούμε από το λάδι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
- Περνάμε κάθε πλευρά από το μείγμα και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν για 7-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτας.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »