Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Κεφτεδάκια με πατάτες..


Διαβατινός Σεφ ....


Συστατικά:


  • 350 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 600 γρ. Ovenable French fries by McCain 
  • τζατζίκι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.
  • Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
  • Την επόμενη προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 200° C στον αέρα.
  • Φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που με λίγο λάδι πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψάκια που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο ταψάκι και τις πατάτες και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά τα κεφτεδάκια μαζί με τις πατάτες.
  • Αφαρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε προαιρετικά με τζατζίκι. 

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..