Διαβατινά Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού...


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:


Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 αυγό
Για την καραμέλα
  • 200 γρ. φουντούκια και έξτρα για γαρνίρισμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη.
  • Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη.
  • Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος γύρω στα 3 χιλ.
  • Κόβουμε με κουπ πάτ 8 δίσκους ζύμης και με αυτούς στρώνουμε τις μικρές ταρτιέρες μας.
  • Φυσικά τα ζυμαράκια μας πρέπει να έχουν αντίστοιχες διαστάσεις με τις ταρτιέρες μας.
  • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε πολλές τρύπες στη ζύμη στον πάτο από τις ταρτιέρες μας και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μετά πάνω σε σχάρα.
Για την καραμέλα
  • Χοντροκόβουμε τα 200 γρ. φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μέλι με την ζάχαρη.
  • Βάζουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μετά το αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ωραίο χρώμα καραμελένιο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ξεκινάμε να προσθέτουμε την κρέμα σιγά-σιγά.
  • Το μείγμα θα βράζει πάρα πολύ οπότε είναι καλό να φοράμε γάντια την ώρα που το κάνουμε αυτό.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στα ταρτάκια και γαρνίρουμε με έξτρα φουντούκια.
πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr