Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού...


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:


Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 αυγό
Για την καραμέλα
  • 200 γρ. φουντούκια και έξτρα για γαρνίρισμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη.
  • Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη.
  • Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος γύρω στα 3 χιλ.
  • Κόβουμε με κουπ πάτ 8 δίσκους ζύμης και με αυτούς στρώνουμε τις μικρές ταρτιέρες μας.
  • Φυσικά τα ζυμαράκια μας πρέπει να έχουν αντίστοιχες διαστάσεις με τις ταρτιέρες μας.
  • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε πολλές τρύπες στη ζύμη στον πάτο από τις ταρτιέρες μας και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μετά πάνω σε σχάρα.
Για την καραμέλα
  • Χοντροκόβουμε τα 200 γρ. φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μέλι με την ζάχαρη.
  • Βάζουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μετά το αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ωραίο χρώμα καραμελένιο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ξεκινάμε να προσθέτουμε την κρέμα σιγά-σιγά.
  • Το μείγμα θα βράζει πάρα πολύ οπότε είναι καλό να φοράμε γάντια την ώρα που το κάνουμε αυτό.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Αφαιρούμε και το αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα της καραμέλας μέσα στα ταρτάκια και γαρνίρουμε με έξτρα φουντούκια.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!