Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Πικάντικο chutney μήλου...


Διαβατινός Σεφ 👉...



Συστατικά:


  • 1.5 κιλά μήλα κόκκινα
  • 370 γρ. χουρμάδες  
  • 700 ml μηλόξυδο
  • 450 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη  
  • 450 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. σταφίδες
  • 3 κ.γ. κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό,  και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή μαρμελάδας για περίπου 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. (θα σφίξει ακόμα περισσότερο όταν κρυώσει)
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού