Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο με κάστανα...


Διαβατινός  Σεφ👌....

Αντί για γαλοπούλα γεμίζουμε με κάστανα ένα κοτόπουλο, προσθέτοντας έτσι στη χριστουγεννιάτικη πανδαισία  μια ακόμα ιδιαίτερη  γεύση...

Υλικά:
1 κοτόπουλο 2,5 κιλών
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ρύζι
μισό μήλο
2 φλιτζάνια βρασμένα κάστανα
ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
μισό ματσάκι μαϊντανό
3 κιλά πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Σοτάρεις τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μπαχάρι στις 2 κουταλιές βουτύρου. Θα είναι έτοιμο όταν ο κιμάς ροδίσει! Σβήνεις με 1 ποτήρι λευκό κρασί, ρίχνεις το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και το σιγοψήνεις, μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια θα προσθέσεις το μήλο σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι κάστανα ψιλοκομμένα, το ξύσμα και το μαϊντανό! Και το αφήνεις μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Στη συνέχεια παίρνει το κοτόπουλο, του ανοίγεις την κοιλιά, το αλατοπιπερώνεις καλά και του βάζεις τη γέμιση που ετοίμασες.

Προθερμαίνεις το φούρνο σου. Βάζεις το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με τις πατάτες, το 1 φλιτζάνι κάστανα, το ελαιόλαδο, το χυμό 2 λεμονιών, το χυμό του πορτοκαλιού. Μην ξεχάσεις να ρίξεις και στις πατάτες αλατοπίπερο.

Ψήνεις το φαγητό σου στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ωρίτσες!


 Καλή απόλαυση!



Πηγή:ediva.gr 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...