Γρήγοροι Διαβατινοί Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ
Διαβατινός Σεφ ....
Συστατικά:
- 250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
- 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
- 1 πρέζα αλάτι
Για το πασπάλισμα
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο
- Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
- Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »