Διαβατός Ημαθίας

Γρήγοροι Διαβατινοί Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:
  • 250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ανθόνερο 
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι 
Για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο 
  • ζάχαρη άχνη 


Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο
  • Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  • Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ