Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή νοστιμιά: Ψητό χοιρινό μπούτι...


Διαβατινός Σεφ ....


Συστατικά:


  • 3,5 kg χοιρινό μπούτι
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • ¼ φλ. αλάτι χοντρό
  • 1/4 φλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κεφ. σκόρδο, λιωμένες ή 40 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κύβο κοτόπουλο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το ξύδι.
  • Ρίχνουμε 2 κεφ. σκόρδο (μαζί με τις φλούδες τους) και 1 κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Φοράμε τα γάντια μας και χαράσσουμε στη μέση το χοιρινό μπούτι.
  • Ανοίγουμε τα 2 κομμάτια ρολό στη μέση και αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας να πάει η μαρινάδα παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Κάθε 30 λεπτά, το γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού.
  • Όταν το αφαιρέσουμε, προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4,5-5 ώρες.
  • Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ από κουνουπίδι.

πηγή: Άκης 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)