Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό...


Διαβατινός Σεφ ...



Συστατικά:
  • 250 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100 ml κονιάκ
  • ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. πολύ παγωμένο βούτυρο περασμένο από τον τρίφτη
  • 250 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 90 γρ. αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών
  • 1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 μεγάλο πράσινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τις σταφίδες το κονιάκ και ζεσταίνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι οι σταφίδες να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και κρατάμε και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.