Ο Διαβατινός Σεφ φτιάχνει Μωσαϊκό με Κάστανο..
Λιχούδης 👌 ....
Συστατικά:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη
- 20 γρ. γάλα
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 50 ml αμαρέτο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. πουρές κάστανο (έτοιμο)
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τζίντζερ
- 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένα
- Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
- 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 25 γρ βούτυρο
- άχνη για την διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ - 2 λεπτά.
- Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια φόρμα 20x10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.
Για το Γλάσο
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
- Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
- Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »