Για σήμερα Διαβατινό Ριγκατόνι με τόνο και λιαστές ντομάτες στον φούρνο...


Διαβατινός Σεφ...



Συστατικά:


  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
  • 120 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένo
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ριγκατόνι μας.
  • Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Όσην ώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι,  το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
  • Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ή σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στο μπολ την σάλτσα μας, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τον τόνο, το τσένταρ , μαϊντανό, πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι,
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25x35) και φροντίζουμε να απλωθούν τα ριγκατόνι μας παντού.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr