Διαβατός Ημαθίας

Βρέθηκε το παλάτι της Κίρκης;


Αίας 👉...
Το παλάτι της Κίρκης ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ο 22χρονος Τζίμας Πτολεμαίος από την Λούτσα της Πρέβεζας.
Μια έρευνα που ξεκίνησε πριν από 4 περίπου χρόνια, ίσως να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην περιοχή.
Ο κ. Τζίμας ο οποίος ξεκίνησε την έρευνά του σε ηλικία 18 ετών, σήμερα, είναι πλέον σίγουρος ότι έχει βρει το παλάτι της Κίρκης, εκεί από όπου ξεκίνησε ο Οδυσσέας για το νεκρομαντείο.
Βασιζόμενος λοιπόν, σε αρχαία κείμενα και κυρίως σε αυτά του Ομήρου, ξεκίνησε από το Νεκρομαντείο στον Μεσοπόταμο της Πρέβεζας με βάση της περιγραφές που αναφέρουν ότι ο ναός της Κίρκης βρίσκεται κοντά στο βασίλειο του κάτω κόσμου.
Το σημείο το οποίο ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το παλάτι της Κίρκης βρίσκεται κοντά στο χωριό Βαλανιδοράχη δίπλα από την παραλία Αλωνάκι, μια απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το Νεκρομαντείο.
Η φωτογραφία αυτή τραβηγμένη από δορυφόρο το 2007 παριστάνει μια γονατιστή γυναίκα που κρατά στο χέρι της έναν αμφορέα.
Ανακαλύφθηκε το παλάτι της Κίρκης;
Ο κ. Τζίμας ισχυρίζεται ότι η βραχογραφία είναι ορατή συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και μάλιστα το πρωί κάτι που όπως λέει και ο ίδιος περιγράφει και ο Όμηρος «Η πρώτη ακτίνα του ήλιου ξυπνά τον ναό της θεάς».
Ανακαλύφθηκε το παλάτι της Κίρκης;

Στο αρχείο του έχει επίσης φωτογραφικό υλικό στο οποίο, στην μια πλευρά του βράχου, εντοπίζει και άλλες βραχογραφίες όπως αυτή του άντρα με το γουρουνίσιο κεφάλι αλλά και της γυναίκας που βρίσκεται στο κέντρο ενός ήλιου.
Ανακαλύφθηκε το παλάτι της Κίρκης;
Κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδια υπηρεσία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η περιοχή από συλήσεις, που με στοιχεία που καταθέτει ήδη έχουν αρχίσει.
Ανακαλύφθηκε το παλάτι της Κίρκης;
Ο κ. Τζίμας έχει καταθέσει από τον Ιανουάριο του 2013 την έρευνά του στην Αρχαιολογία και μέχρι στιγμής δεν έχει καμία απάντηση σχετικά, ενώ μαζί με υπαλλήλους της αρχαιολογίας είχαν ανέβει στον βράχο και έκαναν αυτοψία του χώρου.
Πηγή: pamepreveza
μέσω zougla.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!