Διαβατινό Κέικ Σοκολάτας Φουντούκι..


Διαβατινός Σεφ...

Συστατικά:



Για τη σοκολατένια ζύμη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. γάλα
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο
Για τη ζύμη φουντουκιού
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 40 γρ. φούντούκια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. γάλα
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
  • Πραλίνα φουντουκιού 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Για τη ζύμη σοκολάτας
  • Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το γάλα στο μίξερ καθώς εκείνο χτυπάει και μετά προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο σιγά - σιγά.
  • Περνάμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το κακάο από σίτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στο πλάι.
Για τη ζύμη φουντουκιού
  • Βάζουμε τα αυγά με τα 180 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
  • Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τα 20 γρ. ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Παράλληλα, στο μούλτι, κάνουμε τρίμμα τα φουντούκια και όταν γίνουν, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπρίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σαν μια πάστα.
  • Προσθέτουμε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά.
  • Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σιγά - σιγά στο μείγμα με τα αυγά και τα φουντούκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Παράλληλα περνάμε από μια σίτα το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 10x30 εκ.
  • Μοιράζουμε κουταλιές - κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζουμε στη μέση του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
  • Σερβίρουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.

πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr