Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή Σαλάτα με φακές και αυγά...


Διαβατινός Σεφ...

Συστατικά:


  • 150 γρ. μαύρες φακές
  • 150 γρ. πορτοκαλί φακές
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 αυγά
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ-βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα ντοματίνια.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.

πηγή: Άκης


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.