Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυριά θα φάμε σήμερα από τον Διαβατινό Σεφ...
Διαβατινός...
Συστατικά:
- 6-7 μανιτάρια portobello
- 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 250 γρ. τυριά που λιώνουν
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάμε ξεχωριστά, και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματά τους τα οποία μπορεί να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.
- Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και λαδώνουμε με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. ουμετο κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά καλά αδειάζουμε το τηγάνι στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε εκεί τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ φρυγανιά.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πάνω σε κάθε μανιτάρι βάζουμε μια φούχτα τυράκι, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.
πηγή: Άκης
loading..
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »