Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Κανελόνια με τόφου και σπανάκι...


Διαβατινός Σεφ...


Συστατικά:



Για την σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. τομάτα κονκασέ
    250 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 350 γρ. τόφου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο (χωρίς χοντρά κοτσάνια)
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα κανελόνια
  • 18-20 τεμάχια κανελόνια
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Για την σάλτσα ντομάτας
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να μαγειρέψουμε στην συνέχεια τα ζυμαρικά μας).
Για την γέμιση
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το τόφου για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1/2 λεπτό στη φωτιά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρια, το σπανάκι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, το μοσχοκάρυδο και το χτυπημένο τόφου.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα κανελόνια
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 * 30 εκ. ρίχνουμε την μισή από την σάλτσα τομάτας.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με την γέμισή μας και τα στρώνουμε στο σκεύος πάνω από την σάλτσα.
  • Πάνω από τα κανελόνια, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τις φέτες ψωμιού, με 1 σκ. σκόρδο, το κουκουνάρι και το θυμάρι.
  • Απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

πηγή: Άκης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!