Διαβατός Ημαθίας

Μηλοπιτάκια ετοιμάζει για σήμερα ο Διαβατινός Σεφ..!


Διαβατινός


Συστατικά:



  • 4 μήλα (2 κόκκινα και 2 πράσινα) κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • ηλιέλαιο για άλλειμα
  • μέλι, ξύσμα λεμονιού και έξτρα σουσάμι για το σερβίρισμα προαιρετικά


Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Άν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μια βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί.
  • Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
  • Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέτουμε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
  • Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
  • Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

πηγή:
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)