Διαβατινή Πικάντικη σαλάτα με καρπούζι...
Διαβατινός
Συστατικά:
Για τη σαλάτα
- 2 καλές χούφτες σπανάκι
- 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 4-5 φύλλα δυόσμου (όχι τα κοτσάνια)
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μικρό , ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 2 λάιμ
- 200 γρ. καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σαλάτα και τις πίτες)
Για τη φέτα
- 1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- 200 γρ. φέτα, κομμένη στη μέση
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τη φέτα
- Στο γουδί, χτυπάμε το κύμινο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
- Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τον δυόσμο με την πιπεριά, τα μπαχαρικά μας και το λάιμ. Ρίχνουμε μέσα και το καρπούζι μας και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε τις πίτες μας με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια γκριλιέρα ίσα να ζεσταθούν.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα από καρπούζι και σπανάκι ρίχνοντας από πάνω τη φέτα μας και το ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με τις πίτες μας.
πηγή:
akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »