Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ μας ετοιμάζει Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί..


Μ-ίου

Συστατικά:


Για τον πουρέ
  • 250 ml νερό
  • 250 ml γάλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας έτοιμο σε σκόνη (125 γρ)
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 3 κλωναράκια θυμάρι, (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
Για το πανάρισμα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα και αραιωμένα με μία 2 κ.σ. νερό
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα & το dressing
  • ½ κιλό λόλα πράσινη
  • 1 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • σουσάμι ή μαυροσούσαμο

Εκτέλεση:

Για τον πουρέ
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά,  βάζουμε το νερό και το γάλα και τον κύβο.
  • Με το που πάρει βράση, ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό με το σύρμα.
  • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε και το ζαμπόν μας, μαζί με λίγο θυμαράκι ή όποιο άλλο αρωματικό επιθυμούμε. Προσθέτουμε και 1 πρέζα μπούκοβο καθώς και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να δέσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί (10x30 εκ) τοποθετούμε μία μεμβράνη, ρίχνουμε επάνω όλο το μείγμα και καλύπτουμε καλά με μία ακόμα μεμβράνη.
  • Αφού κλείσουμε καλά το μείγμα μας, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Αφού κρυώσει η γέμιση, την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. (5Χ2 εκ)
Για το πανάρισμα
  • Παίρνουμε 3 ξεχωριστά μπολ.
  • Στο ένα βάζουμε το αλεύρι.
  • Στο δεύτερο βάζουμε το μείγμα των αυγών
  • Στο τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
  • Πανάρουμε βουτώντας πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες
Για το τηγάνισμα
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε βάθος 3 εκ. και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις τις κροκέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Τις γυρίζουμε 1-2 φορές για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Για τη σαλάτα
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο που το ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το dressing. Προσθέτουμε αλάτι και σουσάμι.
  • Κόβουμε τη λόλα με τα χέρια μας σε μάγεθος μπουκιάς και την προσθέτουμε στη σαλάτα,  ίσα-ίσα να ποτίσει ελαφρά.
  • Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες με λόλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

πηγή:
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Πάλι κουρελόχαρτο το Ελληνικό Σύνταγμα από την κατοχική συμμορία των 300σίων με τις πλάτες των εταιριών (Δικαιοσύνης και Σώματων Ασφαλείας) !!!