> Σιγά Σιγά ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει γρήγορο παγωτό Μπανάνα..
Γράφει ο Μ-ίου
Συστατικά:
4 μπανάνες ώριμες
4 κ.γ. μέλι και έξτρα για σερβίρισμα
2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
μούσλι για σερβίρισμα
ξηρούς καρπούς για σερβίρισμα (cranberries)
100 γρ. κουβερτούρα προαιρετικά για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
- Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
- Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις.
- Παίρνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα που δεν έχει χτυπηθεί.
- Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε μούσλι στη βάση, από πάνω παγωτό μπανάνας, λίγο μέλι και ένα φύλλο δυόσμο και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες. Ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη!
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »