Διαβατός Ημαθίας

> Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Καρυδόπιτα με Σοκολάτα..

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα
Γράφει ο Μ-ίου 

Συστατικά:

Για το σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 ml νερό
  • 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση
  • 1 ξύλο κανέλας
Για το κέικ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 120  ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 360 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. καρύδια για την διακόσμηση
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Για το γλάσο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση: 

Για το σιρόπι
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και την κανέλα.
  • Μόλις βράσει το νερό και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κέικ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C  στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια το γάλα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι  (εκτός από 1 κ.σ.), την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.  Τα τοποθετούμε στον κάδο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση: την σοκολάτα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί με το αλεύρι που κρατήσαμε και τα τοποθετούμε και αυτά στον κάδο με το μείγμα αλευριού.
  • Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα και απλώνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Για το γλάσο 
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
Για το στήσιμο
  • Με το που βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα να ρουφήξει το κέικ όλο το σιρόπι.
  • Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε μία σχάρα και ξεφορμάρουμε.
  • Στη συνέχεια περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο.
  • Διακοσμούμε με καρύδια.

πηγή: akispetretzikis 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη