Διαβατός Ημαθίας

> 30 δήμοι που θα δώσουν το Κοινωνικό Εισόδημα..Είναι και η Βέροια μέσα...


Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος εκτιμάται στα 68 εκατ.
Από Διαβατινός  

Εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το νέο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Ανάμεσα στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι και ο δήμος Βέροιας. Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν και κατά την α’ πιλοτική φάση του προγράμματος.Για κάθε ενήλικα το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ το μήνα. Κάθε επιπλέον ενήλικας σε ένα νοικοκυριό, θα λαμβάνει 100 ευρώ και κάθε ανήλικος 50 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση για μια τετραμελή οικογένεια θα ανέλθει στα 400 ευρώ το μήνα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη, πιλοτική φάση του προγράμματος, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αποτελέσει τον κορμό της προνοιακής πολιτικής της χώρας, καθώς θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. 
Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» όπως μετονομάστηκε το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχεδιάζεται να εφαρμοστεί σε 30 Δήμους της χώρας βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. 
Οι υπηρεσίες του υπουργείου εκτιμούν ότι στους παραπάνω δήμους οι πολίτες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εισοδήματος, λόγω της οικονομικής κρίσης και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η δαπάνη για την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα ανέλθει στα 68 εκατ ευρώ. Τόσο η πιλοτική, όσο και η καθολική εφαρμογή του προγράμματος, η οποία κοστολογείται στα 700 εκατ ευρώ και που αναμένεται να ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας από την 1.1.2017 και μετά, θα καλυφθεί από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. 

Μάλιστα, το πρόγραμμα θα δομείται σε 3 πυλώνες:

• Εισοδηματική ενίσχυση.

• Πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων.

• Υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης σε δράσεις, όπως κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας και επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η δεύτερη πιλοτική φάση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, καθώς από την 1/1/2017 το πρόγραμμα, βάσει και του τρίτου μνημονίου θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρεθούν πάνω από 900 εκατ. ευρώ, μέσω της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.