Διαβατός Ημαθίας

> Burger ετοιμάζει για σήμερα ο Διαβατινός σεφ...

Burger
Από Διαβατινός  
Συστατικά
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 2 κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
Για τα μπιφτέκια
  • 800 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 6 φέτες μπείκον
Για το σερβίρισμα
  • 4 ψωμάκια για μπεργκερ
  • 4 φέτες ντομάτα
  • αγγουράκι πίκλες 
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
  • μαρούλι
  • πατάτες τηγανιτές


Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.  Η διαδικασία μπορεί να πάρει 4-5 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ψηνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά.
Για τα μπιφτέκια
Το μεγαλύτερο μυστικό για το burger είναι στο κρέας. Και έχει να κάνει με την προετοιμασία του. Όταν πάτε στο χασάπη σας λοιπόν του ζητάτε να περάσει το κρέας από τη μηχανή του κιμά 2 φορές αλλά να μην το σφίξει ή να το ζουλήξει καθόλου καθώς βγαίνει. Πρέπει να το πάρει απαλά όπως βγαίνει από τη μηχανή και έτσι αφράτο καθώς βγει να το βάλει στο σελοφάν. Καλό θα είναι και με το χαρτί με το οποίο θα τυλίξει το σελοφάν να μην το σφίξει αλλά απλά να αγκαλιάσει το κρέας. Επίσης πρέπει να είναι φρέσκο το κρέας… 
  • Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας πολύ απαλά χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. ΔΕΝ αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι και αυτό είναι!! 
  • Στο τηγάνι που είχαμε ψήσει το μπεικον, ψήνουμε τα 4 μπιφτέκια.
  • Μόλις τα βάλουμε στο τηγανι, τα πατάμε απαλα με μια σπατουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια απο την αλλη πλευρα.
  • Βάζουμε 1 ½ φέτα τυρί τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 ½ φέτα μπέικον πάνω απο κάθε φέτα τυρί.
  • Βγάζουμε τα μπιφτέκια απο την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και ψήνουμε τα ψωμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο. (Πατάμε λίγο με τα χέρια μας)
Για το στήσιμο
  • Στήνουμε το burger βάζοντας στην βάση το ψωμάκι μας, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, το μπιφτέκι, την ντομάτα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαρούλι και το αγγουράκι πίκλες.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Το νόστιμο μυστήριο των ιαπωνικών γλυκών...