Διαβατός Ημαθίας

> Μια γευστική ιδέα από τον Διαβατινό σεφ...

Φτιάξτε Κέικ μέσα σε χωνάκια για παγωτό...



Κέικ μέσα σε χωνάκι

Κέικ
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα χωνάκια του παγωτού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25 λεπτά (μη φοβάστε, δεν καίγονται τα χωνάκια). Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.

Επικάλυψη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη ζάχαρη και σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κακάο στο ζεστό νερό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα, με το οποίο γαρνίρουμε τα ψημένα κέικ.

Tip
Αν θέλουμε, διακοσμούμε τα κέικ με πολύχρωμη τρούφα και ζαχαρωτά στολίδια.



Από Διαβατινός
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...