Διαβατός Ημαθίας

Δείτε ποιοι θα πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα...

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκινήσει να καταβάλλεται το ελάχιστο εγγυημένο
εισόδημα πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που μίλησε στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική».
Το επίδομα από το ελάχιστο εγγυημένο εισοδημα είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του
δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.Οι δήμοι που θα επιλεγούν θα προέρχονται τόσο από τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όσο και από αγροτικές, ορεινές, αλλά και νησιώτικες περιοχές.
Υπολογίζεται ότι, σε πρώτη φάση, χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος θα κάνουν περίπου 20.000 πολίτες. Οι δήμοι που θα επιλεγούν για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος υπολογίζεται ότι έχουν συνολικό πληθυσμό που φτάνει έως και τα 300.000 άτομα. Συνεπώς, στόχος είναι να δοθεί το επίδομα αυτό σε περίπου 6-7% του πληθυσμού.
Αναλυτικά τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα:
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία 2 χρόνια
Όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν το σύνολο του ποσού, που ξεκινά από 200€ το μήνα για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται ανάλογα με τα παιδιά. προβλέπεται ενίσχυση και για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας (πχ. ζευγάρι με ενήλικο και ανήλικο παιδί θα παίρνει 450€ το μήνα)
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.
Το ανώτατο ποσό περιλαμβάνει: τη βασική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100 € ανα μήνα για κάθε "ωφελούμενη" μονάδα και την αναλογική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100€ για κάθε ενήλικα και 50 € για κάθε ανήλικο.
Μεμονωμένο άτομο χωρίς άλλα εισοδήματα θα παίρνει 200€ το μήνα.
Σε περίπτωση 4μελούς οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά το ποσό πάει στα 400€ το μήνα (4.800€ το χρόνο). Για 4 μελή οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο το ποσό ανέρχεται στα 5.400€ το χρόνο (αν δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα).
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο ή ενήλικο τέκνο και χωρίς άλλο εισόδημα θα παίρνει 300€ το μήνα.
Παράλληλα προβλέπεται μεταξύ άλλων, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.
Βρούτσης: Να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη χρονιά
«Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση ως την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα». «Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;