Διαβατός Ημαθίας

Παρελθόν τα τεκμήρια διαβίωσης, μετά από 36 χρόνια

Πλησιάζει το τέλος των τεκμηρίων διαβίωσης, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργησή τους από το 2015.
Έτοιμη να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015, εμφανίζεται η
κυβέρνηση. Γιατί είναι πλέον περιττά...
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", ο λόγος είναι ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, γνωρίζει πλέον τι έχει ο κάθε φορολογούμενος, ενώ ενδεχόμενη αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας, είναι πλέον πολύ εύκολη για τις ελεγκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, κλινικές, γυμναστήρια, εταιρείες ύδρευσης, κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρισμού ενημερώνουν συχνά για κάθε πελάτη τους τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με τις πραγματικές δαπάνες και τα δηλωθέντα εισοδήματα, οι έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού εισοδήματος που ενεργοποιήθηκαν πριν από το καλοκαίρι, έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν φοροφυγάδες.
Οι έλεγχοι μέχρι το τέλους του έτους, θα είναι γρήγοροι και ηλεκτρονικοί. Σύμφωνα με τα "Νέα", αν δηλώνεις 8.000 ευρώ εισόδημα, αλλά από τα στοιχεία που έχει η ΓΓΔΕ, προκύπτει ότι πληρώνεις δόση στεγαστικού 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 ευρώ για γυμναστήριο, σημαίνει ότι θα σε πιάνει η τσιμπίδα του νόμου, καθώς από τα βασικά φαίνεται ότι ξοδεύεις 8.400.
Αυτό σημαίνει ότι τα τεκμήρια διαβίωσης, που ισχύουν από το 1978 είναι περιττά. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που μίλησε στην εφημερίδα, "αν δουλέψουν οι έμμεσες τεχνικές καθολικά έως το τέλος του έτους, τα τεκμήρια, θα είναι παντελώς άχρηστα και δεν βλέπω τον λόγο να παραμείνουν στη ζωή των φορολογουμένων από την 01/01/2015 και μετά.
(Πηγή: Τα Νέα)
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι