Διαβατός Ημαθίας

Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα

Στόχος πυρών από ισραηλινά άρματα έγινε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν
τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 60 30 εκ των οποίων ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό.
Παρά τις διπλωματικές πιέσεις, το Ισραήλ συνέχισε να βάλλει από αέρος και ξηράς κατά παλαιστινιακών στόχων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που η Χαμάς συνέχιζε τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Δεκάδες οβίδες έπληξαν το κτίριο διοίκησης, το χειρουργείο και την μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αλ Ακσα, στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Αμείωτες οι επιθέσεις
Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.
Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών Άσραφ Αλ Κούντρα.
Ο ισραηλινός στρατός, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι σκότωσε «περισσότερους από 10 τρομοκράτες» οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από σήραγγα.
Μεταξύ των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο κ. Κούντρα.
Από την πλευρά του Ισραήλ οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες, ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.
Από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».
Σαράντα ρουκέτες έχουν πλήξει από το πρωί διάφορες περιοχές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τον τομέα του Τελ Αβίβ.
- See more at: http://ikypros.com/?p=30419#sthash.0Uv49ghh.dpuf
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.