Διαβατός Ημαθίας

Την ανιούσα έχει πάρει η ανεργία στη Βέροια

Καλπάζει η ανεργία η ανεργία στην πόλη μας και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει. Ο αριθμός των νέων της Βέροιας που δεν βρίσκουν δουλειά έχει φτάσει σε ανησυχητικά όρια και η νεολαία γλυκοκοιτάζει πλέον το εξωτερικό ως μια σίγουρη απόδραση προς το μέλλον.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι μεγαλύτερα στα άτομα που κατέχουν κάποιον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο από αυτά των ατόμων με τη βασική μόνο εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα άνεργοι πριν βρουν εργασία.
Υπολογίζεται ότι ο μέσος χρόνος εύρεσης εργασίας είναι τα τρεισήμισι χρόνια.  Καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην Βέροια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε θεσμικούς παράγοντες και στην γενικότερη νοοτροπία και επομένως η καταπολέμησή της απαιτεί την άμεση αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών κατεστημένων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της Βεροιώτικης αγοράς.
πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.